Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Wednesday, 14 November 2007 14:03

The City of Tricodava

Written by 

Rate this item
(0 votes)

Pe vremea mea (şi chiar dacă sună acum o veşnicie, vă asigur că nu e chiar aşa) se spunea că blocul ăla mare de pe bulevardul Moghioroş (pe atunci) a fost făcut cu puşcăriaşi. Ce contează, îmi spuneam, acum pot să mă duc mai repede la pâine, sau la librărie. Magazinele, goale cum erau pe atunci, erau o înşiruire de Nufărul, librărie, metalo-casnice, electrice, farmacie, pizzerie, cofetărie, alimentara, pâine etc. Magazine normale, pentru un cartier normal, de proletari care edificau omul nou şi societatea socialistă multilateral dezvoltată.

 

Ieri seara am avut o revelaţie. Venind de la birou şi negăsind loc de parcare din cauza unui (alt) meci pe Steaua – cum a trecut timpul, oraşul e plin de maşini acum – a trebuit să las maşina mai departe decât o las de obicei. Aşa că, mergând un pic pe jos cu Sorana, am început să ne uităm la „magazinele” copilăriei noastre. Şi… stupoare! Nu mai există nici unul, absolut nici unul. Poate doar cu excepţia magazinului de pâine, între timp transformat în chioşc cu de toate. Dar şi mai interesantă este înşiruirea actuală de stabilimente. Voi încerca să fiu cât mai precis, dar citez din memorie: geamuri termopan, chioşc, farmacie, BANCĂ, BANCĂ, casă de pariuri, second-hand, BANCĂ, cazino, BANCĂ, BANCĂ, Internet cafe, salon de cosmetică, BANCĂ, pâine, altă casă de pariuri.

Cel mai mult spaţiu este ocupat de bănci. Şi nu numai la parterul blocului de la Tricodava, ci absolut peste tot la parterurile blocurilor din Drumul Taberei. TOATE băncile îşi înşiră filialele la rând, din staţie în staţie de autobuz. Pentru o pâine mergi mai mult decât pentru un credit. Pentru legume trebuie să mergi la piaţă, dar cardurile şi conturile le iei de la parterul blocului. E clar, proletarii de altădată s-au transformat toţi în oameni de afaceri prosperi.

City of London nu are nici pe departe concentraţia de bănci pe metrul pătrat de la Tricodava. Şi atunci, de ce ne uităm la ei ca la capitala financiară a lumii? Eu propun să numim Bucureştiul capitala retailului financiar şi să chemăm Guiness Book of Records pentru omologare. Dat fiind apetitul pentru extindere al băncilor şi numărul nou veniţilor pe piaţă, e clar că în câţiva ani vom putea închiria cutiile de chibrituri ale comuniştilor pentru micro-oficii bancare. Pe palier, ca să nu mai obosim mergând până jos pentru un credit.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 3530 times Last modified on Friday, 20 May 2011 08:51
Andrei Savu

Sunt inginer numai prin diploma, am fost jurnalist IT si economic pentru putin timp si apoi am inceput o aventura care mi-a adus pana acum multe satisfactii si multe zile de cosmar - relatiile publice. Am inceput cu un calculator si un telefon, la propriu, asa cum ii sade bine oricarui consultant si, incet, incet am reusit sa dezvolt o companie. Doar ca ani mai tarziu a venit momentul in care am realizat, impreuna cu Sorana, ca putem face mai mult si mai bine. Asa a aparut Premium Communication, la randul ei incepand cu doi oameni, doua telefoane si doua calculatoare. Acum suntem mai multi si mai maturi, iar in noiembrie 2011 aniversam 10 ani. E mult, e putin… Greu de spus. Dar e, in continuare, o aventura - cu satisfactii si zile de cosmar.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 230 guests and no members online

Search