Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Print this page
Sunday, 24 August 2008 10:45

In ce se masoara curajul

Written by 

Rate this item
(0 votes)

Postul Andei de acum câteva zile aducea pe Internet o discuţie pe care o tot purtam în agenţie şi care, după venirea lui Paul Holmes, s-a continuat cu şi mai multă intensitate. În discursul său de la Bucureşti, Paul deplângea faptul că PR-ul este, în continuare, măsurat după numărul de clipping-uri generate, când adevărata sa valoare este sfatul bun, referitor nu numai la ce trebuie să spună o companie despre ea însăşi, dar mai ales la ce trebuie să facă. Spunea, de asemenea, că dacă este ceva ce trebuie apreciat în mod special la un consultant de PR, este curajul.

Am ajuns şi noi la această concluzie acum ceva vreme şi o păstrăm în continuare deşi, câteodată, ea vine împotriva intereselor de business. Esenţa activităţii consultantului, e minunat sintetizată de o expresie pe care americanii o folosesc curent şi care ne-ar fi cel mai drag slogan “Telling truth to power”. Într-un cuvânt - curaj.

În discursul său, Paul deplângea, de asemenea, faptul că majoritatea campaniilor care concurează la premiile industriei se raportează la aceleaşi unităţi de măsură şi modalităţi de evaluare - numărul de clipping-uri. Nu avem de unde să ştim, n-am participat niciodată la aceste competiţii. Dar ni s-au aprins ochii când am auzit că unul dintre cei mai cunoscuţi observatori ai industriei noastre spune un lucru cu care suntem întru totul de acord - că măsura lucrurilor nu e pătrăţica de hârtie, ci curajul.

Formatul evenimentului - neobişnuit şi foarte inteligent - ne-a permis să-l avem comesean pe Paul câteva minute. Şi să ne rostim întrebările aşa cum le simţeam. Ca observator şi judecător al industriei, l-am întrebat pe Paul cum măsoară curajul agenţiilor pe care le premiază. Şi dacă nu i se pare ciudat să aibă în competiţie alte unităţi de măsură decât cele pe care le are în discurs. I-am spus că acesta este motivul pentru care noi nu am participat niciodată până acum la asemenea concursuri şi, cred, aşteptam un semn că ne-am înşelat.

N-am primit, din păcate, un asemenea semn.

În cei aproape 10 ani de consultanţă am aflat cât de greu se măsoară curajul. Şi am aflat, de asemenea, că agenţiile sunt sortite să-şi ţină momentele de curaj în propria casetă de valori, pentru că rareori li se permite să le povestească lumii. Ne bucurăm să vedem că, deşi i-au trecut pe sub ochi atâtea programe măsurate în clipping-uri, Paul a intuit unde stă adevărata valoare a industriei. Şi ne bucurăm că ne sunt dragi aceleaşi principii. Suntem trişti, în acelaşi timp, că nu poţi măsura curajul în competiţiile de PR şi, până când acest lucru va fi posibil, ne vom întâlni cu Paul doar în evenimente de acest gen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 3919 times Last modified on Wednesday, 25 May 2011 19:08
Sorana Savu

15 noiembrie 2001 a fost ultima mea zi de munca. Veneam dupa patru ani de client service la Ogilvy & Mather si inca un an si jumatate de rodaj lucrând la Mmd Public Relations, pe post de PR Manager, cu Andrei Savu ca sef. In miez de noiembrie, am inceput cu Andrei sa ne gândim la un boutique de consultanta in comunicare pe care l-am numit Premium Communication. De atunci, venim in fiecare zi la birou nu ca sa muncim, ci ca sa facem exact ce ne place. Si, in cazul meu, exact ce am invatat la scoala – consultanta de relatii publice.

Latest from Sorana Savu