Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Wednesday, 03 October 2007 12:09

Filme bune la ore imposibile

Written by 

Rate this item
(0 votes)

… a devenit aproape un truism. În ultima vreme, ori de câte ori se difuzează la televizor un film pe care eu îl consider excepţional, ora de difuzare depăşeşte, ca un făcut, ora 23.30 sau chiar 24.00. Şi, pentru ca teoria conspiraţiei să se verifice, filmele bune nu se dau nici măcar vinerea sau sâmbăta, ci iată, cum a fost cazul aseară, în zile din astea imposibile, cum ar fi lunea! J

Cum răsfoiam eu programul TV ieri, dau la TVR – ora 00.15!!! - peste un film pe care l-am văzut acum mai bine de un an, dar care îmi stăruie atât de clar în minte, secvenţă cu secvenţă, de ca şi cum l-aş fi văzut ieri (deşi, mărturisesc, n-am mai rezistat până la ora aia). Este vorba despre Sex Traffic, o coproducţie anglo-canadiană turnată în mare parte în România, în care două actriţe excepţionale – Anamaria Marinca şi Maria Popistaşu deţin roluri principale. Filmul – o peliculă de televiziune în două părţi - prezintă povestea cutremurătoare a două surori din Republica Moldova care vor să plece să lucreze în Marea Britanie, dar ajung să fie vândute unor traficanţi de carne vie şi obligate să se prostitueze. Totul într-un mecanism care merge ca uns, în care sunt implicaţi de la cunoscuţi „de încredere” ai tinerelor şi până la poliţişti corupţi, politicieni şi organizaţii „respectabile” de dimensiuni mondiale.

Filmul este atât de direct, de autentic şi de credibil încât, la un moment dat, ai impresia că urmăreşti un documentar. Lupta fetelor pentru supravieţuire, drama fiecăreia, panica, oroarea, disperarea cu care se agaţă de fiecare portiţă de scăpare şi jocul incredibil al tuturor actorilor chiar fac din acest film o experienţă care nu are cum să nu te marcheze, pentru că îţi dai seama, oricât de clişeistic ar părea, cât de simplu poate fi schimbată viaţa cuiva, cât de puţin poate ea să valoreze în ochii unora şi ce proporţii şi implicaţii incredibile are industria traficului de carne vie.

Filmul a fost recompensat cu nenumărate premii - http://www.imdb.com/title/tt0419365/awards - printre care premiile BAFTA pentru „Cel mai bun serial de dramă” şi „Cea mai bună actriţă” – Anamaria Marinca, pentru care acest rol a însemnat debutul în film. Din echipa de actori au făcut parte mai mulţi români, printre care Florin Busuioc şi Andi Vasluianu.

Filmul te cutremură şi îţi dă fiori pe şira spinării, are scene de violenţă sau umilinţă de la care poate mulţi şi-ar feri privirea şi probabil că este interzis minorilor (că mă gândesc că nu degeaba l-a difuzat TVR după ora 00.00), dar eu l-aş recomanda sincer adolescentelor şi tinerelor din România cu gând de ducă prin ţări străine – poate astfel ar deschide mai bine ochii înainte să se aventureze în vieţi de vis cu gust de occident.

Întrebată într-un interviu (http://www.eva.ro/divertisment/articol411.html) care este mesajul principal al filmului, Anamaria a răspuns foarte simplu – „Sper sa nu ne lase să uităm”. Şi uite că pe mine chiar nu m-a lăsat.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 2983 times
Sorana Savu

15 noiembrie 2001 a fost ultima mea zi de munca. Veneam dupa patru ani de client service la Ogilvy & Mather si inca un an si jumatate de rodaj lucrând la Mmd Public Relations, pe post de PR Manager, cu Andrei Savu ca sef. In miez de noiembrie, am inceput cu Andrei sa ne gândim la un boutique de consultanta in comunicare pe care l-am numit Premium Communication. De atunci, venim in fiecare zi la birou nu ca sa muncim, ci ca sa facem exact ce ne place. Si, in cazul meu, exact ce am invatat la scoala – consultanta de relatii publice.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 136 guests and no members online

Search