Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Monday, 10 September 2007 11:36

Interviuri cu jurnaliști - prolog

Written by 

Rate this item
(0 votes)

Şi mă rog ce mare chestie ar fi asta ca titlu? m-aţi putea întreba pe bună dreptate. Toate interviurile sunt realizate de jurnalişti, ergo, interviurile sunt cu jurnalişti, cu cine altcineva ar putea fi? Interviurile noastre cu jurnalişti, însă, pe care vom începe să le postăm în curând, într-o categorie separată pe blog, sunt altfel de interviuri. Sunt interviuri în care ei sunt cei care răspund la întrebări, şi nu cei care le pun. Ideea acestui şir de discuţii ne-a venit în urma plângerilor, comentariilor (justificate) şi laudelor (rare) pe care le primim la adresa profesiei noastre şi a modului în care ea e reprezentată la noi în ţară.

Ştiţi că nu credem în statistici şi în transformarea opiniilor şi experienţelor personale în numere. De aceea nici n-am urmărit să implementăm vreun chestionar sau să scoatem la iveală vreo formulă de succes în media relations. Am vrut să ştim ce se întâmplă bine şi ce se întâmplă rău în profesie la noi pe piaţă. Ce e normă profesională veritabilă şi ce a devenit subiect de resemnare pentru că …. cei mai mulţi fac aşa. Am ales să păstrăm secretă identitatea celor intervievaţi. Deşi unii ne-au spus că nu au o problemă să fie on the record, cu nume şi prenume. Alertaţi de exasperarea pe care am citit-o de atâtea ori în ton şi în discuţii, ne-au interesat mai mult motivele ei şi modul în care le-am putea rezolva sau scoate în afara “normelor”.

Am văzut pe parcursul unui an de blogging că suntem citiţi adesea de studenţi, de oameni care abia păşesc în profesie, dar şi de clienţi şi de oameni din presă. Sper ca toţi să învăţăm câte ceva din ceea ce ne-au povestit jurnaliştii - unii ce să dăm, alţii ce să cerem, toţi - cum am putea face să lucrăm mai bine împreună.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 9499 times
Sorana Savu

15 noiembrie 2001 a fost ultima mea zi de munca. Veneam dupa patru ani de client service la Ogilvy & Mather si inca un an si jumatate de rodaj lucrând la Mmd Public Relations, pe post de PR Manager, cu Andrei Savu ca sef. In miez de noiembrie, am inceput cu Andrei sa ne gândim la un boutique de consultanta in comunicare pe care l-am numit Premium Communication. De atunci, venim in fiecare zi la birou nu ca sa muncim, ci ca sa facem exact ce ne place. Si, in cazul meu, exact ce am invatat la scoala – consultanta de relatii publice.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 276 guests and no members online

Search