• Home
  • Blog
  • PR
  • Aaron Sorkin aduce West Wing în Studio 60

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Friday, 03 August 2007 11:20

Aaron Sorkin aduce West Wing în Studio 60

Written by 

Rate this item
(0 votes)

L-am descoperit pe scenaristul american Aaron Sorkin cu câţiva ani în urmă, pe vremea când lucram ca ziaristă la un cotidian de mare succes. Atunci stăteam nopţile să prind pe nu ştiu ce post, după 12, serialul Viaţa la Casa Albă. Mi se părea la vremea respectivă, dar şi acum, una dintre cele mai bune şcoli de PR.

Sorkin a renunţat să mai scrie scenariile pentru Viaţa la Casa Albă după patru sezoane, dar anul trecut a revenit la NBC cu un nou serial -  Studio 60 on the Sunset Strip, despre viaţa din spatele scenei de la un show de televiziune de tipul Saturday Night Live. Serialul preia parte din actorii care au jucat în Viaţa la Casa Albă. Matthew Perry – care juca rolul avocatului Joe Quincy – este „head writer”, iar Bradley Whitford – Josh în West Wing – este producătorul show-lui, Danny Tripp.

Distribuţia este completată de CJ (Allison Janney), care are un rol episodic, în timp ce iubitul ei din West Wing, jurnalistul Danny Concannon (Timothy Busfield) îl întruchipează, în Studio 60, pe directorul show-lui.

Din păcate, aşa cum scria presa americană, serialul a avut un început slăbuţ, dar după primele episoade şi-a revenit. A fost, însă, prea târziu ca să îşi mai recupereze din telespectatori şi să câştige un rating care să determine NBC să facă şi o a doua serie.

Dincolo de rating sau de distribuţie, îl întâlnim pe acelaşi Sorkin din West Wing, cel care îşi scrie singur toate materialele şi îi lasă pe cei din echipa sa, angajaţi ca „scriitori” să facă cercetare sau doar să vină cu subiecte.

E drept, Studio 60 nu poate fi comparat cu West Wing – are alt format, se referă la lumi diferite. A păstrat totuşi câteva elemente comune, pe lângă distribuţie. Personajele par să reuşească să discute doar pe coridoare, în drum către o destinaţie oarecare. Disputele se rezolvă numai dând buzna în birourile la fel de mici şi pe alocuri aranjate similar cu cele din Viaţa la Casa Albă.

Un alt element comun îl reprezintă lecţiile de comunicare, strecurate prin nebunia construirii unui show de televiziune. Spre exemplu, comunicarea unui lucru la momentul potrivit. Într-unul din episoade, o echipă de scenarişti juniori reuşeşte pentru prima dată să scrie un sketch demn să apară pe TV. Doar că era despre o luare de ostatici, iar în seara cu pricina tocmai un asemenea eveniment se terminase prost, cu şase victime. Evident, respectivul sketch a fost scos din program şi înlocuit în 20 de minute cu „altceva”.

Un alt exemplu sunt peripeţiile lui Jordan McDeere (Amanda Peet), preşedinte NCB în serial, care se trezeşte cu o imagine de presă denaturată, determinată de „confesiunile” fostului soţ. Atunci un coleg îi explică „sunt două personaje diferite: tu în viaţa reală şi tu în ochii publicului”.

Dincolo de exemple, serialul este interesant şi dinamic şi merită văzut fie şi numai din nostalgie pentru dialogurile lui Sorkin şi actorii care le aduc pe ecran.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 5018 times Last modified on Friday, 25 April 2014 12:27
Florenta Ghita

Dupa mai bine de opt ani de presa, inceputa la Curierul National si finalizata la Business Magazin, am trecut in tabara relatiilor publice. Asa se face ca acum lucrez ca si consultant la Premium Communication. In presa am ajuns gratie facultatii de Filozofie si Jurnalistica, unde in anul intâi am fost obligati sa facem practica jurnalistica. Iar departamentul Economic de la Curierul National a fost locul in care am facut eu practica, in 1997 si unde am si ramas sa scriu despre industrie. Ca sa pastram traditia, tot de industrie (mai precis metalurgie) ma ocup si acum, la Premium. Nu-i problema, si in viata civila sunt fan heavy metal.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 288 guests and no members online

Search