Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Tuesday, 03 October 2006 11:02

Deci

Written by 

Rate this item
(0 votes)

Cer scuze celor 300 de vizitatori care au trecut in ultimele doua zile pe blogul nostru, acesta este un editorial care explica ce si cum si care, probabil, ar fi trebuit sa fie primul post de pe blog.

De ce am vrut sa avem un blog? Cum suntem curiosi din fire, am aflat de ceva vreme de aceste instrumente de comunicare. Cum suntem oameni de PR, ele ne-au dat intr-o prima instanta frisoane. Si asta pentru ca, tehnic vorbind, blogurile iti pun la dispozitie o platforma electronica de comunicare, permitandu-ti sa spui ce vrei, cum vrei, despre ce vrei, sub ce nume vrei. Fara sa-ti asumi nici o responsabilitate, daca asta vrei. Orice om de PR care aude despre un asemenea instrument, ideal pentru raspandirea zvonurilor, a comentariilor rautacioase, a informatiilor neconfirmate si neoficiale are o oarecare retinere.

 

Pe de alta parte, insa, blogurile pot fi forme excelente de exprimare - permitandu-ti sa spui ce vrei, cum vrei, despre ce vrei, sub ce nume vrei (al tau, de preferinta). N-am putut rezista tentatiei. Oameni de comunicare suntem, ce Dumnezeu! Dar ne-am gandit ca, daca tot introducem un blog asociat site-ului nostru, el trebuie sa fie asa cum ne-am dori sa fie toate blogurile: onest, personal, asumat, temperamental.

E un blog care se adreseaza, intr-o masura mai mare poate, celor care pana acum nu au accesat si nu au un blog. Ma intreba cineva daca e un instrument de vanzare. Poate fi, indirect, dar e mai mult un instrument de reprezentare. Incercam sa vorbim cu oamenii din industrie, colegi, studenti, clienti actuali sau potentiali, sa povestim cate ceva despre noi si sa le impartasim opiniile si credintele noastre, pentru ca ele se regasesc in modul in care ne desfasuram activitatea profesionala.

Culorile si fonturile tot ale noastre sunt - de cinci ani avem o slabiciune pentru Georgia, gri si grena. Asta e… Stiti si voi cum e cu gusturile.

Am decis sa avemun blog corporate - desi am fost avertizati ca e un fel de contradictie in termeni - pentru ca avem in echipa oameni cu personalitate, cu opinii si cu condei. Nu vrem sa le restrictionam tocmai lor accesul la acest instrument de comunicare, postand pe site un blog patriarhal de patron. Nu am ajuns la varsta si la experienta lui Harold Burson ca sa ne putem asuma una ca asta. Dar nici nu ne plangem. Inainte sa dam drumul blogului live, am testat apetitul pentru “editoriale” in agentie si am constatat ca multa lume are ceva de spus. Respectiv toata lumea, inclusiv motanul Luca, desi in viata lui de zi cu zi nu foloseste un limbaj articulat.

Ne-am gandit si la o versiune in limba engleza - dar, desi vorbim bine si scriem inteligibil, nu avem (inca) acelasi aplomb cand folosim engleza, asa ca ne-am abtinut, desi suntem constienti ca un blog in engleza ar avea un public mult mai extins si mai divers.

De doua zile suntem uimiti de parcursul blogului nostru si de numarul mare de vizitatori. Si sper si eu sa o tinem tot asa, sa ne facem timp sa postam texte suficient de des cat sa “prindem carnita” si cititori fideli.

Multumesc tuturor celor care ne-au vizitat pana acum si, mai pofiti pe la noi!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 3223 times Last modified on Tuesday, 05 July 2011 07:15
Sorana Savu

15 noiembrie 2001 a fost ultima mea zi de munca. Veneam dupa patru ani de client service la Ogilvy & Mather si inca un an si jumatate de rodaj lucrând la Mmd Public Relations, pe post de PR Manager, cu Andrei Savu ca sef. In miez de noiembrie, am inceput cu Andrei sa ne gândim la un boutique de consultanta in comunicare pe care l-am numit Premium Communication. De atunci, venim in fiecare zi la birou nu ca sa muncim, ci ca sa facem exact ce ne place. Si, in cazul meu, exact ce am invatat la scoala – consultanta de relatii publice.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 281 guests and no members online

Search