Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Wednesday, 13 June 2007 15:24

Alpha Dog

Written by 

Rate this item
(0 votes)

Acum vreo trei luni dacă mă întreba cineva ce părere am despre Sexy Back al lui Justin Timberlake răspundeam foarte simplu: BLEAH! Acum CD-ul lui Justin a transformat maşina mea într-o discotecă pe patru roţi şi-mi strică imaginea de om serios în ochii tuturor celor care mă întâlnesc în trafic. Culmea este că, dacă înainte refuzam cu obstinaţie fie să şi încerc să ascult respectivul album, l-am descoperit şi m-am îndrăgostit de el nu datorită performanţelor muzicale ale lui Timberlake, ci datorită celor cinematografice.

Respectiv datorită rolului său din Alpha Dog. Care este un film realizat după un fapt real şi îngrozitor, inspirat sintetizat într-un afiş de film foarte bun, un fapt pe care, pe toată durata filmului, deşi îl anticipezi, refuzi să crezi că se va întâmpla totuşi.

Vorba lui Bruce Willis, minunat, ca şi Sharon Stone, într-un rol de câteva minute, „this story is about parenting”. Şi despre lumea adolescenţilor americani nu de azi, ci de acum câţiva ani, cu bani, găşti, hip hop, droguri, petreceri înecate în bere, vodcă şi margaritas, arme, fete, maşini, ierarhii indestructibile, gesturi care schimbă o viaţă sau mai multe.

Este America pe lângă care am trecut, mulţumesc frumos, de două ori, acum mai bine de zece ani. O Americă în care sărbătoarea majoratului, la 21 de ani, te poate duce direct în comă alcoolică sau la moarte. O Americă în care ca să mănânci un hamburger de la Mac împuşti vânzătorul în ochi, o Americă în care te trezeşti la 6 dimineaţa, ieşi în curtea casei cu un shotgun şi tragi în toţi cei care îţi ies în cale – 6,7 nefericiţi. Iar astea nu sunt fapte diverse pe care le-am găsit acum pe Net, ci câteva dintre faptele petrecute în orăşelul californian de vreo 6 mii de locuitori în care se afla şi campusul meu universitar.

Am văzut filmul mai întâi de una singură – uluită de scenele de la început, de limbaj, de mişcările de cameră, de atmosfera de petrecere bolnavă, şi incapabilă să mai folosesc telecomanda pe toată durata filmului, deşi când sunt stăpâna DVD-urilor şi ceva îmi pică greu la stomac prefer să trec mai repede peste acel ceva. L-am revăzut cu un grup de prieteni, care mai întâi, cunoscându-mă, s-au întrebat ce m-a apucat să-i oblig să vadă aşa un film, după care au tăcut din gură, lucru care nu le stă în caracter.

N-am de gând să vă povestesc filmul – nu e un film de sâmbătă seara, dar este o colecţie de performanţe actoriceşti cum rar mai vezi, are un ton încărcat de fiere pe care nu l-am văzut prea des în producţiile de la Hollywood, arată hopurile meseriei de părinte într-o lumină şi în nişte situaţii în care frustrările devin revolte şi de o parte şi de alta şi au rezultate devastatoare şi de o parte şi de alta.

Justin este sclipitor – departe de lumea lui Mickey Mouse şi de imaginea de pudel cu voce piţigăiată pe care mi-o formasem şi peste care am dat ERASE cu încredere. Rolul lui nu e moftul starului care s-a trezit să-şi lanseze un brand extension în lumea filmului, plictisit de cât de bine dă pe sticlă în video clipuri. Este realmente o performanţă, atât de mişcătoare şi de suprinzătoare, încât m-a convins, prin ricoşeu, să-i reconsider inclusiv creaţiile muzicale. Mergeţi, vedeţi şi comentăm!!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 3463 times
Sorana Savu

15 noiembrie 2001 a fost ultima mea zi de munca. Veneam dupa patru ani de client service la Ogilvy & Mather si inca un an si jumatate de rodaj lucrând la Mmd Public Relations, pe post de PR Manager, cu Andrei Savu ca sef. In miez de noiembrie, am inceput cu Andrei sa ne gândim la un boutique de consultanta in comunicare pe care l-am numit Premium Communication. De atunci, venim in fiecare zi la birou nu ca sa muncim, ci ca sa facem exact ce ne place. Si, in cazul meu, exact ce am invatat la scoala – consultanta de relatii publice.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 136 guests and no members online

Search