Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Friday, 25 May 2007 13:25

O noapte... muzeozoica!

Written by 

Rate this item
(0 votes)

Sâmbăta trecută a fost a treia ediţie a Zilei Internaţionale a Muzeelor, ediţie la care au participat şi mai multe instituţii de cultură de la noi. Cu această ocazie muzeele sunt deschise până la miezul nopţii, vizitatorii intră fără să plătească bilet şi au loc o serie de activităţi. Mi se pare un concept de promovare excelent, mai ales că la noi există muzee care se confruntă cu mari probleme privind numărul tot mai scăzut de vizitatori.

Tema de anul acesta a fost „Muzeele şi patrimoniu naţional”, un titlu un pic cam pompos după părerea mea, mai ales când urmăreşti să atragi un public cât mai numeros şi, în special, cât mai mulţi tineri. Printre muzeele care au anunţat diverse activităţi a fost şi Muzeul de Geologie care, printr-un comunicat de presă, promitea o incursiune în lumea dinozaurilor. Tot din comunicat am aflat că vor organiza jocuri destinate copiilor de diverse vârste.

Mi-a plăcut ideea şi m-am gândit imediat că ar fi un prilej bun să-l mai ridic din faţa calculatorului pe verişorul meu de 10 ani. Ca să particip la una dintre cele două activităţi am trimis un e-mail de înscriere, iar confirmare a venit foarte repede. La muzeu au venit destul de mulţi părinţi şi copii. Am văzut apoi în presă că şi la Antipa şi la Muzeul de Artă au mers o mulţime de vizitatori, fapt care îmi întăreşte convingerea că vorbim de un concept foarte bun.

Cred însă că mulţi dintre noi – cei de prin PR şi publicitate - ne-am transformat în fraţi ai lui Ochilă, celebrul personaj din Harap Alb, astfel că oriunde mergem sau orice activitate avem, nu ne detaşăm niciodată complet de ceea ce facem zi de zi la birou. Aşa mi s-a întâmplat şi mie pe parcursul Nopţii Muzeozoice când am văzut lucruri legate de organizare care mi-au plăcut, dar şi lucruri la care se mai putea lucra.

Mi-a plăcut ideea de concert susţinut la intrarea în muzeu. A atras atenţia şi celor ce nu ştiau de eveniment sau erau nehotărâţi. Mi-a plăcut faptul că sălile muzeului au fost decorate cu tot felul de liane, iar muzica de fundal crea impresia unei atmosfere „terifiante”. A, şi să nu uit, mi-a plăcut că a fost pusă în practică ideea americanilor care vând tot felul de nimicuri cu orice ocazie. Am văzut în muzeu un stand unde puteai să cumperi jucării, inclusiv mâncare în formă de dinozauri. Nu mi-au plăcut, însă, mulajele de dinozauri şi nici panourile de prezentare. Materialul era de proastă calitate şi aveai impresia că toate au fost făcute în mare grabă. Cele două activităţi dedicate copiilor nu s-au desfăşurat în paralel.

Au avut prioritate cei mai mici, care au învăţat cum să facă origami în formă de dinozauri. Dar ce te faci cu ceilalţi vizatori, ceva mai mari, care s-au plictisit timp de o oră, aşteptând să le vină şi lor rândul? Cu siguranţă minutele ar fi trecut mult mai repede dacă ar fi văzut un filmuleţ despre dinozauri. În concluzie şi plusuri şi minusuri, dar per total copilul a fost încântat, mai ales că a plecat acasă cu o diplomă şi cu un dinte de dinozaur. Nu vă mai spun că dintele semăna mai mult cu o bucată de cretă. Dar aşa or fi fost dinţii dinozaurilor…!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 3906 times
Anca Manea

Lucrez in PR de mai bine de zece ani, mai exact din momentul in care am terminat Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, sectia Comunicare Publica. In timpul facultatii am facut practica la radio, televiziune si in publicitate, dar am ales Relatii Publice. Sau mai bine spus, Premium m-a ales pe mine, iar acum, dupa ce o perioada am invatat ce inseamna PR, sunt Senior Consultant si lucrez, in principal, pentru conturi din financiar & industrial, dupa ce am trecut prin farmaceutice, IT si curierat rapid.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 228 guests and no members online

Search