Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Friday, 09 March 2007 14:49

Cum ne facem noi că ne promovăm talentele...

Written by 

Rate this item
(0 votes)

Acum vreo doi ani eram în Franţa şi m-am bucurat enorm văzând la televizor promo-uri şi interviuri cu cast-ul unui nou film, în a cărui distribuţie era şi o româncă - filmul era Je vous trouve tres beau, iar actriţa era Medeea Marinescu. Trecând peste subiect - est europencele se aliniau în faţa unui fermier francez ursuz şi trecut de a doua tinereţe, alfat în căutarea unei… gospodine - filmul avea parte de o promovare consistentă, iar Medeea apărea într-o mulţime de talk-show-uri franţuzeşti, construindu-şi prezenţa cu graţie, pas cu pas şi ajutată cu generozitate de co-star-ul ei, Michel Blanc.

De la mutre condescendente şi ridicări de sprâncene iniţiale, gazdele de talk show începeau să se încălzească pe măsură ce aflau că Medeea învăţase franceză special pentru acest rol, că era actriţă de film şi de teatru în România, că îşi câştigase respectul şi simpatia colegilor de platou şi că, în general, avea o prestaţie plină de farmec, care aducea mult în plus filmului. Ironia distantă de la început a francezilor se transforma în apreciere sinceră către actriţa româncă şi aveai ocazia să vezi, live, un act de PR, de schimbare de atitudine în favoarea ţării noastre care a dat filmografiei mondiale prea multă vreme numai vârcolaci, prostituate, orfani, handicapaţi şi criminali diabolici.

Regăsesc - la mai bine de un an distanţă - un interviu cu Medeea în “Ideal Decor” şi îmi atrag atenţia două citate care spun mai mult şi mai bine decât pot eu şi vreau să spun: unul e un citat în citat “Când a aflat că urma să joc într-un film alături de Michel Blanc,” spune Medeea “Radu Beligan mi-a zis: Marineasco, ai dat lovitura!” iar al doilea e deprimant, “(promovarea filmului în România) e o mare dezamăgire pentru mine. Filmul s-a lansat în luna decembrie a anului trecut cu numai două copii, deci a putut fi vizionat în numai două cinematografe, în timp ce în Franţa s-a pornit cu 380 de copii. Cred că am spus totul”.

Şi eu cred. Filmul îl găsiţi pe amazon.fr. Şi când mai trăncănim despre branding-ul de ţară şi cum să facem să ne schimbăm imaginea ca popor, n-ar fi rău să începem prin a o rupe cu tradiţia de a ne îngropa talentele.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 7861 times
Sorana Savu

15 noiembrie 2001 a fost ultima mea zi de munca. Veneam dupa patru ani de client service la Ogilvy & Mather si inca un an si jumatate de rodaj lucrând la Mmd Public Relations, pe post de PR Manager, cu Andrei Savu ca sef. In miez de noiembrie, am inceput cu Andrei sa ne gândim la un boutique de consultanta in comunicare pe care l-am numit Premium Communication. De atunci, venim in fiecare zi la birou nu ca sa muncim, ci ca sa facem exact ce ne place. Si, in cazul meu, exact ce am invatat la scoala – consultanta de relatii publice.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 263 guests and no members online

Search