Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Print this page
Friday, 29 December 2006 13:23

Hello, Vienna calling!

Written by 

Rate this item
(0 votes)

… dar numai între orele 10-18. Fermecător şi impozant ca toate oraşele care au apucat vreodată să fie replămădite de o singură voinţă, regală sau imperială, cu buget nelimitat, Viena e un oraş care se respectă. Vii de sărbători, ştii de la bun început că vei avea câteva zile pierdute, dacă nu ai familie sau prieteni în zonă. Pentru că sărbătorile sunt sărbători, şi lasă oraşul pustiu, cu palida excepţie a zonelor turistice.

Lucrezi în oraş şi trebuie să cumperi cadouri de sărbători? Îţi iei o zi de concediu în timpul săptămânii sau alegi lupta dreaptă de la casieriile magazinelor deschise sâmbăta. Pentru că şi vânzătorii de pretutindeni au exact acelaşi program ca tine - 9-18, cu varianta 10-19, care te ajută la fel de puţin pentru că, până ai plecat de la birou, toţi “au început să închidă”.

Marile mall-uri nu fac excepţie - se lasă seara, parcările se golesc subit şi în locul vitrinelor strălucitoare se lasă storurile. Cum să ne mai mirăm atunci că marii retaileri ne iubesc şi toată lumea se grăbeşte să ne deschidă mall-uri în toate colţurile Bucureştiului? Cu pregătirea noastră de 24hour shopper, poate numai America ni s-ar potrivi.

Pe de altă parte, Viena se respectă. Îţi reaminteşte, discret dar ferm, că în afara biroului şi a magazinelor mai ai o viaţă, că există muzee şi parcuri de vizitat, cărţi de citit, că există familii. Şi aşa, orice zi în care oraşul pustiu descurajează aventurile comerciale sau turistice, e o zi în care te invită să-ţi redescoperi timpul liber şi justa lui valoare.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 3295 times
Sorana Savu

15 noiembrie 2001 a fost ultima mea zi de munca. Veneam dupa patru ani de client service la Ogilvy & Mather si inca un an si jumatate de rodaj lucrând la Mmd Public Relations, pe post de PR Manager, cu Andrei Savu ca sef. In miez de noiembrie, am inceput cu Andrei sa ne gândim la un boutique de consultanta in comunicare pe care l-am numit Premium Communication. De atunci, venim in fiecare zi la birou nu ca sa muncim, ci ca sa facem exact ce ne place. Si, in cazul meu, exact ce am invatat la scoala – consultanta de relatii publice.

Latest from Sorana Savu